גלידה מטוגנת

2

הקטנטנים יעופו על זה, וגם הגדולים ייהנו מהטוויסט המתוחכם. ומי שרוצה לקצר – אפשר לקחת גלידה (טבעונית כמובן) מוכנה ולהכין רק את הציפוי. אבל האמת, זה ממש פשוט להכין גם את הגלידה עצמה

מצרכים:

לגלידה:

– 4 בננות קפואות
– 2 תמרים (מג'הול)
– 1 כפית תמצית וניל
– 30 מ"ל שמן קוקוס (2 כפות) – אופציונאלי
– 1/4 כוס נוזלים (מים או חלב צמחי לבחירתכם)
– פירורים מ-3 עוגיות או פתי בר

לבצק:

– 1/2 כוס קמח
– 1/4 כף שמרים יבשים
– 1/2 כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את המצרכים להכנת הגלידה לבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק של גלידה.
2. מעבירים את הגלידה להקפאה למשך כחצי שעה.
3. כעבור חצי שעה מוציאים את הגלידה ומשלב זה צריך לעבוד מהר יחסית בכדי שהגלידה לא תימס. יוצרים מהגלידה עיגולים בגודל כדורי מטקה, עוטפים אותם בפירורי העוגיות ומחזירים להקפאה.
4. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה ומשאירים בצד להתפחה למשך כשעה.
5. מחממים שמן בכלי עמוק (חשוב שהשמן יהיה רותח), מוציאים את כדורי הגלידה וטובלים אותם בבלילה.
6. מטגנים בשמן עמוק למשך 10-15 שניות, עד להזהבה קלה, ומגישים מיד בקישוט של סירופ מייפל או שוקולד מומס.

 

באדיבות אבי ז'אן לוי, יועץ קולינרי טבעוני ובעל הבלוג "אומנות בטבעונות"

שיתוף ברשתות חברתיות

2 תגובות

  1. נעמונת ב

    זה הדבר הכי טעים אבר! עשיתם לי את היום שיש את זה גם בטבעוני אני עכשיו מכינה

מה דעתך?