גלילות חלווה עם סילאן

0

גלילות מבצק פריך במילוי קראנצ'י של חלווה, סילאן ושקדים קצוצים. עם סיום האפייה, ניתן גם לחתוך לפי הסימונים ולהגיש כעוגיות אישיות

מלכת המטבח הטבעוני הבלתי מעורערת, היא לא אחרת מאשר הטחינה. מוסיפים אותה לסלטים, לסנדוויצ'ים, פשטידות, ומה לא? המתכון הבא עושה כבוד לטחינה בגרסתה המתוקה: חלווה.

מצרכים:

לבצק (2 גלילות):

– 3 כוסות קמח רגיל
– 100 גרם מחמאה ללא מלח
– 1 שקית אבקת אפיה
– 3/4 כוס מים
– 1/2 כוס שמן קנולה

 למלית:

– 1 כוס חלווה "אחוה" בטעם וניל (אריזת 100 גרם)
– 1/2 כוס סילאן
– 100 גרם שקדים קצוצים גס
– 3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. להכנת המלית: מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה ומניחים בצד.
2. להכנת הבצק: מניחים את כל החומרים בקערה בינונית, מעבדים לבצק אחיד ומחלקים לשני חלקים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר למשך שעה.
3. על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 ס"מ, מורחים במרכז העלה כמות נדיבה ואחידה מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני.
4. מעבירים את הרולדות לתבנית משומנת קלות ומסמנים חתכים לרוחבה על כל רולדה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-20 דקות.
6. מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה. מומלץ לאחסן בכלי אטום.

המתכון באדיבות "אחוה" והופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית ובעלת הטור sweet weekend

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?