גם איטלקי יכול (וצריך) להיות טבעוני

0

"ג'ונו" הוא בית קפה איטלקי שמגיש אוכל איטלקי מוקפד, לצד חנות יינות בוטיק ובר יין. למרבה המזל, אחד מבעלי המקום מנהל אורח חיים טבעוני מזה מספר שנים, וכך הצליח להכניס לתפריט שלל מנות טבעוניות שזכו לאחרונה לקבל מקום של כבוד בתפריט נפרד

 

"ג'ונו" הוא בית קפה איטלקי המצוי בסמוך לחנות יינות ובר יין אופנתי בכיכר מילאנו בתל אביב. במקום מגישים מנות על טהרת המטבח האיטלקי בכל שעות היממה, משעות הבוקר וכמובן גם בשעות הערב המאוחרות, שהרי בכל זאת מדובר במקום שהוא בר יין במקור. לאחרונה, הורחב התפריט הטבעוני במקום ונוספו שלל מנות חדשות כמו פיצה טבעונית, ארוחת בוקר, פסטה, סלטים, פוקאצ'ות ועוד.

על קצה המזלג:

אחד מבעלי המקום הוא תומר, אשר מנהל אורח חיים צמחוני כל חייו וטבעוני מזה מספר שנים "מטעמי מודעות לעצמי ולסביבה", כך הוא מסביר. בזכות טבעונותו, הצליח לשלב בתפריט שלל מנות טבעוניות שהביא ממטבחו הפרטי. "התפריט הטבעוני זה אני", מסביר תומר ומוסיף לציין ש"הוא מורכב מהמאכלים שאני מכין לעצמי ולילדים בבית, מאכלים שאני אוכל בוקר צהריים וערב".

פריטטת חומוס מצוינת

פריטטת חומוס מצוינת ב"ג'ונו"

אכלנו:

הפיצה האיטלקית שמכינים במקום הייתה מצוינת. מדובר בפיצה דקה במיוחד, עם גבינת קשיו ביתית. הבצק והמעטפת היו נהדרים ויש גם מגוון תוספות מעניינות כמו ארטישוק, בטטה ועוד. הגבינה עצמה הייתה טובה מאוד, לא מהסוג שנדבק לשיניים, אבל ניכר שהיה חסר לה מעט טעם (לא משהו שתיבול טוב לא יכול לתקן). ארוחת הבוקר הייתה ההפתעה הגדולה, כשקיבלנו לשולחן מגוון ממרחים מקוריים ביניהם ממרח ארטישוק, ממרח עגבניות מיובשות שהיה מהטובים שטעמנו וגם ממרח על בסיס שקדים, צ'יה וזעתר שהיה מרענן במיוחד. בנוסף, קיבלנו סלט וחביתת חומוס שהייתה שונה מכל החביתות האחרות שיצא לנו לטעום. היא לא הייתה דקה ויבשה אלא עבה ואוורירית, מעין פריטטה מוצלחת מאוד. גזרת הקינוחים היא ככל הנראה עקב אכילס של המקום. בעבר, היו במקום מספר קינוחים טבעוניים, אולם עקב היעדר ביקוש הללו נעלמו מהתפריט וכל שנותר הוא קינוח של טראפל שוקולד, שהיה חביב אבל לא יותר מזה לטעמנו, ובהחלט לא השתווה לרמה של שאר המנות המוצעות במקום.

שתינו:

במקום מציעים שייקים טריים וגם מיצים סחוטים. אנחנו ניסינו שתי קלאסיקות מוכרות: תפוח ג'ינג'ר וסלק וגם שייק על בסיס מים עם בננה, תמר וסילאן. שני המשקאות היו מעולים והטריות ניכרה בהם היטב, כך שלא כדאי לוותר.

בשורה התחתונה:

מדובר במקום עם תפריט טבעוני חדש יחסית, שהולך וגדל עם הזמן. מאחר ואחד מהבעלים כאן הוא טבעוני, הוא רק מחפש תירוץ בכדי להמשיך ולהרחיב את הנישה הטבעונית, אבל זה תלוי כמובן בביקוש. להרגשתנו, אם טבעונים יבואו ויצביעו ברגליים – התפריט בהחלט רק ימשיך להתרחב עם הזמן. בסך הכל האוכל היה מצוין ויש אווירה טובה, מה גם שהמקוריות ניכרה היטב במרבית המאכלים, כך ששווה להגיע לארוחה נעימה באווירה טובה.

 

"ג'ונו" – דה האז 1 (כיכר מילאנו), תל אביב

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?