היישר מטורקיה: מרסימק קופטה

0

מרסימק קופטה (כופתאות עדשים ובורגול) היא מנה נפוצה בטורקיה ומסתבר שפשוט מאוד גם להכין אותה לבד בבית. הכופתאות דלות בשומן, אינן מטוגנות, מכילות עדשים כתומות ועשירות בברזל, בחלבון ובויטמינים. הבונוס האמיתי של המנה טמון בכך שגם הילדים אוהבים אותה

מצרכים (ל-6 סועדים):

– 1 כוס עדשים אדומות
– 1 כוס בורגול
– 2 כפות שמן זית
– 2 בצלים קצוצים דק
– 2 כפות רסק עגבניות (חבילה קטנה של 100 גרם או קטשופ ואז לא צריך סוכר)
– קורט סוכר חום
– 4 ענפי בצל ירוק קצוצים דק
– עלים קצוצים דק מרבע צרור פטרוזיליה
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– 1 כף כמון טחון
– 1 כפית צ'ילי טחון (אפשר גם סחוג ביתי במקום)
– מיץ מחצי לימון סחוט
– מלח לפי הטעם
– להגשה: עלי חסה טריים ושטופים, יוגורט טבעוני (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את העדשים במסננת תחת מים זורמים. מעבירים לסיר ומכסים ב-2 כוסות מים (המים צריכים לכסות את העדשים ומעט מעבר). מבשלים כ-20 דקות עד לריכוך העדשים.
2. שוטפים את הבורגול היטב במסננת תחת מים זורמים. מוסיפים את הבורגול לסיר העדשים ומבשלים כ-3-5 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בתערובת. מתבלים במעט מלח ומניחים בצד לצינון לטמפרטורת החדר ולסיום ספיחת הנוזלים.
3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומוסיפים אליה את הבצל הקצוץ. מטגנים אותו עד שהוא מתרכך ומזהיב יפה. מוסיפים את רסק העגבניות וסוכר חום, מערבבים דקה ומכבים את האש.
4. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את תערובת הבצל והרסק לתערובת העדשים והבורגול. מוסיפים בצל ירוק, פטרוזיליה פפריקה, כמון וצ'ילי.
5. מתבלים במיץ לימון ומלח לפי הטעם, טועמים ומתקנים תיבול.
6. ממכינים צלחת עם עלי חסה שטופים ויוצרים כופתאות מאורכות מכמות של כף גדושה.
7. מניחים כל קופטה על עלה חסה ומסדרים על צלחת הגשה. מגישים עם פלחי לימון ואפשר גם בליווי יוגורט טבעוני.

 

באדיבות השף תום פרנץ, פרזנטור סדרת הפתיתים של "סוגת"

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?