חיתוכיות שוקולד, תמרים ואגוזים

0

מכירים את זה שהילדים מחפשים משהו מתוק, אבל מצד שני אתם לא רוצים שהם יאכלו משהו לא בריא? מתכון שכולו בריאות, במסווה של ממתק: חיתוכיות שוקולד עם תמרים, אגוזים וקוקוס

מצרכים:

– 500 גרם תמר ברהי אורגני (או תמר רך אחר)
– 185 גרם עיסת קקאו נא (3/4 בלוק)- קצוצה גס
– 65 גרם חמאת קקאו נא (1/4 בלוק)- קצוצה גס
– כוס אגוזי מלך לא קלויים וקצוצים גס
– חצי כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מגלענים התמרים, קוצצים גס ומפזרים על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
2. מניחים על התמרים גיליון נוסף של נייר אפייה ומהדקים בעזרת האצבעות עד שהתמרים מכסים את כל קרקעית התבנית בשכבה בעובי אחיד (ניתן להיעזר במערוך). מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה.
3. ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו בקערה מעל מים רותחים קלות (בן מארי), עד שהחומרים נמסים כמעט לחלוטין. מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומקלפים את נייר האפייה העליון. על התמרים הקפואים מוזגים את תערובת הקקאו ובעזרת כף מפזרים בשכבה אחידה.
5. מפזרים מעל האגוזים הקצוצים ומחזירים לשעה נוספת במקפיא.
6. מוציאים מהמקפיא, הופכים על גבי נייר אפייה נקי וקולפים בעדינות את נייר האפייה מהתמרים.
7. על נייר אפייה נוסף מפזרים את הקוקוס הטחון ומניחים עליו את השוקולד כך שהתמרים פונים לקוקס. לוחצים בעדינות כדי להדביק את הקוקוס לתמרים.
8. חותכים לקוביות או שוברים עם היד. שיהיה בתאבון!

 

באדיבות אתר "קקאו טבעי" www.cacaotv.co.il

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?