טבעונות ים תיכונית: בין טברנה לים

0

יוון היא יעד פופולארי בקרב ישראלים, ולא בכדי: הטיסה קצרה, האווירה בה מחשמלת וקסומה והמחירים בהחלט נוחים. אז מה עושים טבעונים ביוון? מסתבר שזה דווקא די פשוט

מה אומרים?

צריך להסביר בסבלנות רבה מה אוכלים ומה לא. אפשר להתחיל בלהגיד Eemai hortofagos, שמשמעותו – "אני צמחוני/אוכל ירקות". להסביר מה זה טבעוני יהיה קצת יותר מורכב ולכן צריך לעשות מאמץ. עם זאת, מרבית הרטבים והתבשילים ביוון מבוססים על ירקות ושמן זית, כך שאם ביקשתם להוציא את הבשר, כבר ישנה סבירות גבוהה שהמנה טבעונית.

מה אוכלים?

הבשורות הטובות הן שהמטבח היווני הוא מטבח ים תיכוני במהותו, ולכן מבוסס הרבה על ירקות ושמן זית. כך למשל, סלט יווני טיפוסי כולל בדרך ירקות חתוכים גס, בתוספת גבינת פטה ושמן זית. כל מה שצריך לעשות הוא לבקש מהמלצר להשמיט את הגבינה מהמנה – והרי לכם סלט טרי וטעים. בנוסף, ביוון מוגשים ממולאים נפלאים: דולמדס הם עלי גפן ממולאים באורז (מוגש קר), הימיסטה הם פלפלים או ירק אחר ממולא אורז (מוגש חם). אם אתם מחובבי הבצקים, בחלקים מסוימים ביוון תוכלו גם להתענג על בורקס יווני טוב, שנקרא בשפת המקומיים חורטופיטה, כאשר הכוונה היא לבורקס ממולא בירק, וצריך כמובן לבדוק שהוא לא מצופה ביצה/מכיל גבינה המעורבבת בירק, כי זה משתנה בין מקום למקום. אופציה נוספת היא מוסקה, שהיא מעין מאפה חצילים ועגבניות נהדר. בגזרת הקינוחים קצת קשה יותר למצוא במסעדה, שכן הקינוחים המסורתיים בדרך כלל כוללים כמויות מסחריות של דבש. למרבה המזל, בכל פינה תוכלו בדרך כלל למצוא פירות טריים שיהוו סיומת מתוקה לארוחה.

לשים לב:

צזיקי הוא חלבי כמובן, ולא נתקלנו בגרסא מטובענת שלו (קשה להאמין שתמצאו אחת כזאת). בנוסף, אם יושבים בטברנה כדאי לדעת שאלו שממוקמות ליד הים בדרך כלל מגישות הרבה דגים, והמראות שם לא כל כך נעימים…

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?