ירקות שורש צלויים ברוטב חזרת

0

שילוב מושלם בין הירקות המתקתקים לבין קרם חזרת מעודן, שיתאימו יחדיו כתוספת נפלאה לשולחן הסדר החגיגי

מצרכים:

לירקות הצלויים:

– 2 גזרים קלופים וחתוכים לאורך
– 1 סלק
– 1 בטטה
– 1 שומר
– 1 קולרבי
– 1 בצל אדום
– ראש שום
– 1/2 כפית מלח גס
– 1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
– 1 כפית שמן זית
– 1 כפית גרידת לימון
– 2-3 עלי רוזמרין

לקרם חזרת:

– 1/2 קופסא "חזרת ביתית אמיתית" של "מעדני מיקי"
– 1/2 מיכל שמנת לבישול על בסיס סויה
– 1 כף מיונז טבעוני (לא חובה)
– 1 כפית שמן זית
– 1/2 כוס מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הירקות ופורסים פרוסות עבות (לא עבות מדי) לאורך, ומניחים בתבנית.
2. מתבלים בשמן זית, גרידת לימון, מלח-פלפל, וכמה ענפי רוזמרין.
3. אופים במשך כ-20 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, עד שהירקות רכים.
4. מכינים את קרם החזרת: בקערה קטנה, מערבבים היטב את החזרת עם השמנת ושאר המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד. לקבלת מרקם קטיפתי, ניתן לעבד במשך מספר שניות באמצעות מקל בלנדר.
5. לאחר צינון, מזלפים מעל הירקות את קרם החזרת או מגישים בכלי נפרד.

 

המתכון באדיבות "מעדני מיקי" והופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית ובעלת הטור "הרשימות של אתי"

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?