כרובית מוקרמת בתנור

0

מתכון פשוט עם מעט מאוד מרכיבים, כזה שאפשר להכין בצ'יק כשרוצים מנה חמה, טעימה ובריאה, אבל אין כמעט כלום במקרר

מצרכים:

– 1 ראש כרובית
– 1 כוס קשיו מושרה במים למשך 3 שעות לפחות
– ענף טימין
– כף שמרי בירה
– 3 שיני שום
– 2-3 כפות פירורי לחם
– מלח ופלפל לפי הטעם
– אופציונאלי: גבינה צהובה טבעונית לקישוט

אופן ההכנה:

1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהיא מתרככת מעט. מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית.
2. חותכים את שיני השום לפרוסות ומפזרים מעל פרחי הכרובית.
3. טוחנים את הקשיו ביחד עם הטימין ועם חצי כוס מים. אם העיסה סמיכה מדי אפשר לדלל מעט. לאחר שמגיעים לסמיכות הרצויה, מתבלים את קרם הקשיו שקיבלנו במלח ופלפל לפי הטעם.
4. שופכים את קרם הקשיו על הכרובית באופן אחיד, ומפזרים מעל את פירורי הלחם ושמרי הבירה.
5. אופציונאלי – מקשטים למעלה עם גבינה צהובה טבעונית מגוררת (ממש לא חובה).
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כרבע שעה או עד שהכרובית משחימה קלות.

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?