לביבות מתובלות עם מטבל טחינה-חרדלימון

0

טעמנו כבר כמה וכמה לביבות בחיינו, אבל הלביבות האלו הן פשוט משהו אחר. מלבד היותן עשירות בחלבון ובערכים תזונתיים נהדרים, הן גם מוגשות לצד מטבל טחינה-חרדלימון מנצח

מצרכים:

– 1/2 כוס קמח עדשים או קמח חומוס
– מעט מים
– טחינה גולמית
– 1 ממרח עגבניות מיובשות או 1 ממרח פסטו של "נאני"
– 1 קציפת חרדל ולימון כבוש של "נאני"

אופן ההכנה – לביבות:

1. שמים בקערה את הקמח ומוסיפים כ-4 כפות מים, מערבבים היטב.
2. מוסיפים כף מהממרח שבחרנו (עגבניות מיובשות או פסטו) ומערבבים שוב.
3. מוסיפים עוד מים לאט לאט, עד שמתקבלת בלילה כמו של פנקייק – לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי.
4. מחממים במחבת מעט שמן ובעזרת כף שופכים למחבת עיגולים מהבלילה.
5. מכסים את המחבת וממתינים כ-2 דקות.
6. הופכים בזהירות את הלביבות ומטגנים עוד דקה על הצד השני. מעבירים לנייר סופג ואוכלים עם מטבל טחינה-חרדלימון.

אופן ההכנה – מטבל טחינה-חרדלימון:

1. שמים טחינה בצלוחית, מוסיפים מים ומערבבים עד שמתקבל מרקם יחסית קליל, כמו טחינה בפלפליות.
2. מוסיפים ממרח חרדל ולימון כבוש של נאני – כל פעם חצי כפית, עד שזה טעים.
3. מגישים לצד הלביבות. בתאבון!

 

המתכון באדיבות הגר עוז – "לאכול בריא זה משחק ילדים"

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?