להיט ויראלי: נשיקות טבעוניות

2

אין הרבה מה לומר על הלהיט הטבעוני החדש, כי הוא פשוט מוכר את עצמו: מור אלבז תירגמה את המתכון והצליחה להיות הראשונה בארץ (כנראה) שהכינה נשיקות מרנג – בלי ביצים

בימים האחרונים מדפי הסופר מתרוקנים לנוכח מצוקתם של טבעונים רבים, המחפשים קופסאות שימורי חומוס. ולא, הם לא מעוניינים להכין פלאפל, אלא דווקא נשיקות מרנג טבעוניות. הלהיט החדש, שהתחיל מפוסט תמים לחלוטין של מור אלבז, נוסה מאז במאות מטבחים טבעונים בארץ, והתוצאה מפתיעה כל פעם מחדש.
אז אם עוד לא ניסיתם, כדאי גם לכם. ולמקרה שתהיתם, אז לא, באמת שאין לנשיקות טעם או ריח של חומוס.

מצרכים:

– מים מקופסת שימורים של חומוס
– 3/4 כוס סוכר
– אופציונאלי: 1 כף אינסטנט פודינג וניל, 1 כף קרונפלור, 1 כף חומץ או לימון

אופן ההכנה:

1. מקציפים את הסוכר והמים במשך כמה דקות (כ-5 דקות), עד לקבלת קצף יציב מספיק.
2. מזליפים את הנשיקות לתבנית ומכניסים לתנור למשך שעתיים, על 100 מעלות בטורבו. טיפ: אפשר לזרז את תהליך הייבוש על ידי פיזור של אבקת סוכר לפני שמכניסים לתנור.
3. מכבים את התנור ומשאירים את הנשיקות לנוח כמה שעות, כדלת התנור סגורה.
4. שתי הערות חשובות: ראשית, אין לשמן את התבנית – זה יוביל לצניחתן של הנשיקות. בנוסף, אפשר לשדרג את המתכון עם צבעי מאכל (מיץ סלק יעשה פה עבודה טובה בהחלט).

שיתוף ברשתות חברתיות

2 תגובות

  1. צביקי ב

    הכנסתי את הנשיקות לתנור, אבל אחרי זמן קצר הן נהפכו למים ונעלמו לגמרי.

    במה שגיתי?