לזניה RAW

0

הקיץ כבר בפתח ואין כמו ירקות טריים בכדי להתרענן ולהרגיש קלילים יותר. מתכון ללזניה RAW, ללא אפייה, טיגון או בישול

מצרכים:

– 3-4 קישואים או זוקיני (ישמשו במקום "עלי" הלזניה)

לפסטו:

– כוס וחצי עלי בזיליקום
– 1/4 כוס צנוברים
– 1/4 כוס אגוזי מלך
– 3 שיני שום
– 1/2 כפית מלח אטלנטי
– 3 כפות זרעי חמניה
– 5-6 כפות שמן זית

לריקוטה:

– 1/4 כוס צנוברים שהושרו לפחות שעתיים
– 1 כוס קשיו שהושרו לפחות שעתיים
– 1/2 כפית מלח
– 1/4 כוס מים
– 1.5 כפות לימון

לרוטב עגבניות:

– 2 עגבניות קלופות חתוכות ללא גרעינים
– 6-8 עגבניות מיובשות
– 1/2 כפית מלח אטלנטי
– 1 גבעול עלי קורנית
– 1/4 כפית אורגנו
– 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1. חותכים לרצועות (מלבניים) את הקישוא או הזוקיני. משרים במשך כשעה במעט שמן, מלח, קורנית ושום.
2. מכינים את הפסטו, רוטב העגבניות והריקוטה (כל אחד בנפרד): מכניסים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי.
3. מניחים שלוש רצועות אחת מהזוקיני או הקישוא ליד השנייה ויוצרים בסיס ללזניה. מורחים פסטו, ריקוטה וממרח עגבניות.
4. מניחים שוב 3 רצועות והפעם בכיוון הנגדי (בכדי ליצור שתי וערב בין הרצועות).
5. חוזרים שוב על תהליך המריחה, עד שמרוצים מהגובה או שנגמרים החומרים.
6. אפשר לקשט עם טפנד זיתים או בצנוברים. בתאבון!

 

באדיבות אבי ז'אן לוי, יועץ קולינרי טבעוני ובעל הבלוג "אומנות בטבעונות"

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?