מרכיבים:
– 1/2 כוס שמן קוקוס רך אך לא נוזלי
– 3 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
1. מערבבים את שמן הקוקוס ושמן הזית היטב.
2. מאפסנים בכלי זכוכית במקרר (בחורף אפשר מחוץ למקרר).
3. טיפים: בקיץ כדאי למדוד 1/2 כוס שמן קוקוס ולהכניס למקרר בכלי הזכוכית עד שיתחיל להתמצק אך לא יתקשה לחלוטין. כמובן ששמן קוקוס בכבישה קרה, כמו שמן זית בכבישה קרה בריא יותר אך בעל טעם חזק יותר של קוקוס. לכן, ניתן להשתמש גם בשמן קוקוס שאיננו בכבישה קרה ואז טעמו ה"קוקוסי" חלש מאוד.
באדיבות גלי לופו אלטרץ, אשר מוציאה בימים אלו את הספר "בישול טבעוני ישראלי"