מסָבָּחָה

2

מה יותר ישראלי ממסָבָּחָה? מתכון פשוט לכאורה, אבל השימוש בחומרים איכותיים והקפדה על הפרטים הקטנים יעשה כאן הבדל משמעותי וייצור מסָבָּחָה אמיתית וביתית שבני הבית לא ירצו להפסיק לאכול

 

גלי לופו אלטרץ, אשר מוציאה בימים אלו את הספר "בישול טבעוני ישראלי" באמצעות מימון המונים, מציעה מתכון למסָבָּחָה פשוטה אך מפנקת.

 מצרכים:

– מיץ מחצי לימון
– 1/4 כוס מים
– 1/4 כפית מלח
– 5-6 כפות טחינה גולמית
– כוס וחצי גרגרי חומוס (לאחר ההשרייה והבישול המפורטים בסעיף 1) עם מעט מנוזלי הבישול
– מלח ופלפל שחור
– 1 עגבנייה בשלה
– 1 בצל ירוק
– 1 כף פטרוזיליה או כף כוסברה קצוצה
– 1-2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה:

1. משרים חומוס במשך 12 שעות. לאחר מכן מסננים ושוטפים, מכסים במים טריים ומבשלים כשעתיים, ניתן להוסיף לסיר בתחילת הבישול כמה שיני שום שלמות.
2. מכינים טחינה סמיכה: סוחטים לימון לקערת ההגשה, מוסיפים מים ומלח וטורפים עד שהמלח נמס. יוצקים פנימה את הטחינה הגולמית וטורפים.
3. מוסיפים מעט מים או טחינה גולמית לפי הצורך, הטחינה אמורה להיות מעט סמיכה מהרגיל.
4. מרתיחים את גרגרי החומוס עם נוזלי הבישול, ממליחים ומפלפלים, מבשלים מספר דקות בכדי שהטעמים יתחדדו.
5. חותכים את העגבנייה לקוביות גסות, קוצצים את הבצל הירוק.
6. מרכיבים את המנה: על הטחינה הסמיכה מניחים את החומוס המתובל החם, מעליו מערימים את העגבנייה בצד אחד והבצל הירוק בצד השני ומפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה. מזליפים מעט שמן זית מעל ומגישים מיד.

 

באדיבות גלי לופו אלטרץ, אשר מוציאה בימים אלו את הספר "בישול טבעוני ישראלי"

שיתוף ברשתות חברתיות

2 תגובות

  1. מיכל ירק ב

    עוד לא ניסיתי את המסבחה אבל באמת חבל לקנות חומוס בסופר.. אני אנסה בקרוב, בינתיים הזמנתי את הספר בישול. בהצלחה