מרק דלעת וסלרי מוקרם

0

כמה ימים של גשם ומיד אנחנו מתגעגעים למרקים. מתכון למרק עשיר ומוקרם, המזכיר בטעמו את המרק המוקרם התאילנדי, בגרסה מעודנת יותר המתאימה לטעם הישראלי

מצרכים (כ-5 מנות):

– 1 דלעת בינונית קלופה וחתוכה לקוביות (3 כוסות)
– 2-3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים גס
– 2-3 עלי סלרי גדולים קצוצים דק
– 1 בצל קצוץ וחתוך לקוביות
– 1 כפית שום כתוש
– 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
– 1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
– 3/4 כף שמן זית
– 5 כוסות מים
– 1/2 כפית סוכר
– קמצוץ אגוז מוסקט
– מלח ופלפל לפי הטעם
– להגשה: שקית מאסטר שף קרוטונים למרק בתיבול פפריקה (350 גרם)

אופן ההכנה:

1. מטגנים בשמן זית את הבצל, הגזר, הסלרי והג'ינג'ר למשך כ-10 דקות.
2. מוסיפים את קוביות הדלעת ומשאירים על אש בינונית למשך 5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את המים והתבלינים, מלבד המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ועד לריכוך מלא של הדלעת.
4. בעזרת מצקת מוציאים לקערה קטנה כ-1/3 מכמות קוביות הדלעת ומניחים בצד.
5. מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק בעל מרקם חלק (ניתן גם לטחון את הירקות בבלנדר עם מעט ממי הבישול ולהחזיר לסיר לפני הוספת חלב הקוקוס).
6. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
7. מוסיפים את קוביות הדלעת פנימה ומגישים חם לצד הקרוטונים.

 

המתכון באדיבות "עינת תעשיות מזון" והופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית ובעלת הטור sweet weekend

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?