סמבוסק ממולא בכל טוב

0

יש מי שיקרא לו כך סתם מאפה או כיסון, אבל לנו אין ספק: סמבוסק הוא מאכל שכבודו במקומו מונח, ואם הוא ממולא בבצל ופטריות, אז בכלל

 

הסמבוסק הוא מאכל שמשויך אמנם למטבח העיראקי, אבל עדות שונות נוהגות לנכס אותו לעצמן. ומה הפלא? הרי מדובר במאכל מופלא: מעטפת בצק פריכה במילוי מפנק של ירק, בצל או פטריות. מה כבר יכול להיות רע?
בגרסא שלנו הסמבוסק ממולא כיד המלך בבצל ופטריות והוא אפוי (ולא מטוגן), מה שבהחלט לא גורע מהטעם, נסו ותטעמו, אנחנו בטוחים שלא תתחרטו.

מצרכים (ל-25 סמבוסקים):

לבצק:
– 3 כוסות קמח
– רבע חבילת "שמרית"
– 1 וחצי כוסות מים
– רבע כוס שמן
– מעט מלח

למילוי:
– בצל גדול קצוץ דק
– 2 חבילות פטריות פורטובלו ו-2 חבילות פטריות שמפיניון קצוצות (או סוג אחר של פטריות, לפי ההעדפה)
– 3 כפות ממרח עגבניות מיובשות של "נאני"
– 400 גרם טופו מגורד או 400 גרם גבינת סויה רכה

הוראות הכנה:

1. להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, המלח והשמרים. מוסיפים את השמן ולאחר מכן גם את המים, בהדרגתיות.
2. לשים את הבצק עד שהוא נוח לעבודה. לאחר מכן מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח במשך שעתיים.
3. להכנת המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כמה דקות. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי, מורידים מהאש ומערבבים היטב.
4. קורצים כדורי בצק בגודל של כדורי פינג-פונג, משטחים באופן אחיד ככל האפשר וממלאים בנדיבות. ניתן למרוח מעל הסמבוסקים מעט שמן זית למראה מבריק יותר.
5. אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד להזהבה.

 

המתכון באדיבות "נאני" – ממרחים טבעיים

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?