ספרד: גאודי ודאלי בגרסא הטבעונית

0

ספרד היא מדינה אירופאית עם אקלים ים תיכוני נהדר. מלבד ארכיטקטורה מרשימה ומוזיאונים מעניינים, תמצאו גם לא מעט Tapas מדליקים ואווירה תוססת עד השעות הקטנות של הלילה. ומה מציעים הספרדים בגזרה הטבעונית?

ספרד היא מדינה עם היסטוריה עשירה ומעניינת, וזה ניחן היטב בכל פינה בה. ארכיטקטורה מרשימה תמצאו כאן בכל פינה, פארקים רחבי ידיים וגם לא מעט חנויות מעניינות לחובבי השופינג. לרוע המזל, בגזרת הטבעונות הספרדים דווקא לא ממש מצטיינים (בלשון המעטה), אבל עם קצת מאמץ ונכונות גם כאן תוכלו להסתדר היטב.

מה אומרים?

רצוי להגיד במסעדה soy naturista ("אני טבעוני") בכדי שיבינו שאינכם אוכלים מוצרים מן החי. מאחר וטבעונות עדיין אינה נחלת ההמון הספרדי, ייתכן שהמלצר יציע לכם בכל זאת מנות צמחוניות אך לא טבעוניות, לכן הדגישו במפורש גם שאינכם אוכלים ביצים וגבינות, או כל מרכיב אחר שאינו טבעוני ועשוי להופיע לדעתכם במנה שהזמנתם.

מה אוכלים?

כמו ברוב היבשת, גם כאן הנקניקים והבשרים נמצאים בכל פינה. עם זאת, יש גם מנות מוכרות שאפשר לטבען בקלות. כך למשל, כמעט בכל מסעדה תמצאו את מנת הפאייה המפורסמת, שבבסיסה היא למעשה אורז עם דגים או פירות ים. בחלק ניכר מהמסעדות מגישים את המנה גם בגרסא צמחונית, המבוססת על אורז, תבלינים וירקות, ואז בהחלט מדובר במנה נהדרת שבמרבית מהמקרים היא גם טבעונית למהדרין.
בנוסף, תוכלו למצוא כאן בכל פינה מסעדות שמגישות Tapas. נכון שבדרך כלל המנות הללו מבוססות על דגים וגבינות, אבל רבות מהן מבוססות דווקא על ירקות וחומרי גלם טבעונים. בין היתר כדאי להזמין Pan con tomate – פרוסת לחם קלויה עם שמן זית שום ועגבניות, או טאטאס בראבס(Patatas bravas) , שהם מעין קוביות תפוחי אדמה מטוגנות המוגשות עם רוטב חריף (אל תשכחו לוודא שהרוטב לא מכיל מיונז).
החדשות הפחות טובות הן שלא תמצאו כאן בקלות קינוח טבעוני, והחדשות הטובות הן שחלב סויה הוא די נפוץ בספרד, ובבתי קפה רבים תוכלו למצוא אותו. גם אם הוא לא מופיע בתפריט, אל תהססו לבדוק כי פעמים רבות תגלו שהוא אכן קיים.

לשים לב:

בעיקר לרטבים – שלא יכילו מיונז או חתיכות של נקניקים ובשרים למיניהם.

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?