עוגת שכבות ופלים בטעם קפה-שוקולד

0

עוגת שכבות שוקולדית במיוחד וללא אפייה. מתאימה לאירוח חגיגי או סתם ככה, ליד הקפה בשבת בבוקר.

מצרכים:

לבסיס העוגה:

– 200 גרם וופלים "מן" בטעם קפה קצוצים (1 חבילת ופלים)
– 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
– 1/2 כוס שבבי קוקוס
– 1 כוס חלב סויה
– 2 כפות קקאו
– 2 כפות שמן קנולה

למלית:

– 250 מ"ל שמנת צמחית מתוקה
– 1/2 כפית נס קפה נמס
– 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

לציפוי:

– 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
– 1/2 כוס שמנת צמחית מתוקה
– 50 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:

1. להכנת הבסיס: קוצצים את הוופלים לרצועות דקות, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
2. בקלחת קטנה שמים את השוקולד הקצוץ, החלב, השמן והקקאו וממיסים עד לקבלת קרם אחיד. מצננים כ-5 דקות.
3. שופכים את הוופלים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה. מהדקים את התערובת אל תוך תבנית אפיה מרופדת ומעבירים להקפאה של כ-15 דקות.
4. להכנת הקצפת: מקציפים את השמנת יחד עם אינסטנט פודינג ונס קפה עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים באחידות מעל הבסיס ומעבירים שוב להקפאה של כחצי שעה.
5. ציפוי העוגה: בקלחת קטנה ממיסים את השוקולד, השמנת והמרגרינה עד לקבלת מרקם נוזלי. שופכים מעל העוגה ומקשטים בשברי ופלים.

המתכון באדיבות ופל "מן" והופק בשיתוף אתי בטיטו – בלוגרית ובעלת הטור הקולינרי sweet weekend

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?