עוגת תותים

0

סוף עונת התותים כבר כאן וזה בדיוק הזמן להכין עוגת תותים נימוחה שכיף לפתוח איתה את היום. וגם טיפ קטן: אפשר להקפיא תותים (שלמים או במחית) ולהמשיך ליהנות מהם לאחר סיום העונה

 

המצרכים (לשתי תבניות ארוכות):

– 1 כוס קמח לבן
– 1 כוס קמח מלא
– 1 שקית אבקת אפיה
– 1 כפית סודה לשתיה
– 1 כוס סוכר (אם אוהבים מתוק, אפשר להוסיף מעט יותר)
– 1 כפית קינמון
– קורט מלח
– 1/2 כוס שמן קנולה
– 2 כוסות נוזלים (מים חמים או שילוב של מים ומיץ תפוזים)
– 1 בננה בשלה
– 8-10 תותים
– מעט גרידת תפוז
– אופציונאלי: 1/4 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1. טוחנים בבלנדר את התותים והבננה.
2. מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, סוכר, קינמון ומלח. מוסיפים את הנוזלים והשמן ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את מחית התותים והבננה, גרידת התפוז והאגוזים, ומערבבים היטב.
4. אופים בחום בינוני 30-35 דקות, עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא יבש.

 

באדיבות "האיכרות" – ירקות אורגניים עד הבית

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?