פוקאצ'ות אישיות בקלי קלות

0

יש דבר טעים יותר מלחם חם, ישר מהתנור? בוודאי שלא! רגע לפני שסוף השבוע נפתח רשמית, מתכון פשוט וקל לפוקאצ'ות אישיות שישאירו אתכם עם טעם של עוד

מצרכים:

– 1.5 כוסות קמח לבן
– 1.5 כוסות קמח מלא או קמח כוסמין
– 1 כף שמרים יבשים
– 3 כפות שמן זית
– 1.5 כוסות מים (אם יש צורך אפשר להוסיף מעט יותר)
– 1 כפית מלח

אופן הכנה:

1. מערבלים את כל החומרים במיקסר או בלישה ידנית ומתפיחים במשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. קורצים עיגולים בגודל של כדור טניס ומשטחים בתבנית עם נייר אפייה. מתפיחים למשך 10 דקות נוספות.
3. מוסיפים למעלה מה שאוהבים: שמן זית וזעתר, בצל וזיתים, חצילים, שום ופטרוזיליה, עגבניות ובזיליקום.
4. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-15 דקות עד שהפוקאצ'ות נראות מוכנות.

 

באדיבות אבי ז'אן לוי, יועץ קולינרי טבעוני ובעל הבלוג "אומנות בטבעונות"

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?