קלצונה במילוי פטריות וחצילים

0

ממולא בכל טוב: הבצק הפריך, המילוי העשיר של פטריות טריות והחציל העסיסי, כל אלו הפכו את הקלצונה למנה מועדפת בארוחת הערב

מצרכים:

לבצק:

– 4 כוסות קמח לבן
– 3/4 כף שמרים יבשים
– 1/8 כוס שמן זית
– 1 כף מלח
– 1 כפית מייפל או סוכר חום
– 2 כוסות מים

למילוי:

– 1 בצל בינוני קצוץ
– 3 פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות
– 1/2 חציל קטן חתוך לקוביות
– חופן זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לחצאים
– 2 כוסות מיץ עגבניות טרי (אפשר גם מבקבוק)
– 1/2 כוס מים
– 2 כפיות אורגנו
– 1 כפית בזיליקום יבש
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 1 כפית שום כתוש
– 1 כפית שמן זית
– חופן בזיליקום טרי קצוץ

 

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הבצק – שמים בבלנדר את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן ומערבלים על מהירות נמוכה. תוך כדי, נוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. נתפיח את הבצק במשך כחצי שעה.
2. בזמן שאנחנו מתפיחים את הבצק, נתחיל להכין את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את קוביות החצילים וממשכים לבשל תוך כדי ערבוב (כדי שהחצילים לא ידבקו), במשך 10 דקות.
3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מבשלים עד להוצאת הנוזלים מהפטריות.
4. מוסיפים את מיץ העגבניות, מים, אורגנו, בזיליקום יבש, מלח פלפל ומערבבים. מבשלים במשך 10 דקות נוספות.
5. מוסיפים את הזיתים ומבשלים עד להצטמצמות הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים את הבזיליקום הטרי ומכבים את האש.
6. מניחים למילוי להתקרר מעט, ואז מתחילים במלאכת ההרכבה: לוקחים את הבצק וקורצים ממנו כדורים בגודל של כדור פינג פונג. משטחים על משטח מקומח את הכדורים לגודל של כצלחת מנה ראשונה.
7. שמים את המלית על חצי משטח העיגול ומכסים עם החצי הנותר. מהדקים וצובטים היטב כדי שהמילוי לא יברח.
8. מניחים את המאפים על תבנית עם נייר אפייה. משפריצים עליהם מעט מים וזורים מעט קמח, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך כרבע שעה או עד להשמחת המאפים.
9. מומלץ להגיש עם עגבניות מגורדות או גבינת שמנת טבעונית. בתיאבון!

 

באדיבות אבי ז'אן לוי, יועץ קולינרי טבעוני ובעל הבלוג "אומנות בטבעונות"

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?