קרמבו טבעוני

0

איך אתם אוהבים לאכול את הקרמבו שלכם? להתחיל מהעוגיה, מהקרם, או פשוט למעוך אותו ולאכול בביס אחד? כך או כך, הבשורה האמיתית היא שיוספה בן כהן פיתחה מתכון לקרמבו טבעוני. כבר מנחשים ממה עשויה הקצפת?

מרכיבים:

לעוגיה:
– 180 גרם שמן קוקוס
– 200 גרם קמח מצה תופח לעוגות (קמח המצה מופיע במתכון המקורי שכן הוא כשר לפסח. ניתן להחליף בקמח רגיל או בקמח כוסמין)
– 160 גרם אבקת שקדים
– כפית תמצית וניל
– 1/4 כוס מים

למרנג:
– 200 מ"ל מי בישול של גרגרי חומוס
– 4 כפות סוכר (50 גרם)
– כפית תמצית וניל
– 200 גרם סוכר (כוס)
– 2 כפות סירופ תירס או מולסה. (44 גרם)
– 1/2 כוס מים
– 2 כפיות שטוחות אגר (10 גרם)
– 1/2 כוס מים (זו לא טעות – צריך פעמיים 1/2 כוס מים)

לציפוי השוקולד:
– 300 גרם שוקולד מריר
– 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

קודם כל, שתי הערות חשובות לפני שמתחילים:
לגבי העוגיה: יש לקחת בחשבון שהבצק מעט עדין ומתפורר אך בהחלט ניתן לקרוץ ממנו עוגיות בעדינות.
לגבי המרנג: כאן נכנס פטנט החומוס. אם רכשתם שימורי חומוס – יש לסנן את מי החומוס בזהירות לתוך כוס. אם בישלתם מי חומוס – צריך לבשל במשך זמן ממושך עד שהנוזל מצטמצם מעט ומתכהה. חשוב מאוד לקרר היטב את הנוזל לפני ההקצפה.

1. מכינים את העוגיות: מערבבים יחד (רצוי במעבד מזון אבל אפשר בלי) את כל הרכיבים ללא המים – עד שנוצרים פירורים קטנים. מוסיפים את המים ומערבבים רק עד שהבצק אחיד. מרדדים על משטח מקומח במעט קורנפלור או קמח וקורצים עיגולים בגודל הרצוי. מניחים על מגש אפיה ואופים ב-160 מעלות למשך כ-15-20 דקות. מצננים היטב.
2. מכינים את המרנג: בסיר קטן מרתיחים 200 גרם סוכר עם סירופ התירס והמים, מערבבים מידי פעם. המטרה היא להגיע לכ-130 מעלות. אם אין ברשותכם מדחום זה לא נורא – פשוט מרתיחים יחד עד שנוצרות בועות בסירופ הסוכר. ממשיכים להרתיח עד שהבועות מתכווצות והסירופ מתחיל להקציף ואז ממשיכים להרתיח עוד כ-3-4 דקות.
3. כשהסירופ מתחיל לבעבע לבועות קטנטנות, מתחילים להקציף את מי החומוס עם הוניל ומעט סוכר. להקציף במהירות גבוה ובמקביל מתחילים להכין את האגר: מערבבים את אבקת האגר ביחד עם המים לעיסה אחידה ומחממים בסיר קטנטן תוך כדי בחישה או במיקרו, עד שהאגר הופך למעט נוזלי ושקוף יותר.
4. כשסירופ הסוכר מקציף ומגיע לטמפרטורה הרצויה, מתחילים לזלף אותו באיטיות לתוך המרנג תוך כדי הקצפה מהירה. מיד לאחר מכך מזלפים פנימה באותה הצורה גם את תערובת האגר.
5. ממשיכים לערבל את המרנג במהירות איטית עד להתקררות המרנג, ואז מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגיות שכבה נדיבה. מקפיאים את הקרמבואים לפחות כחצי שעה.
6. להכנת הציפוי – ממיסים במיקרו או באמבט מים חמים את השוקולד עם השמן. יוצקים את השוקולד המומס לתוך כוס או קערה עמוקה קטנה וטובלים פנימה בזהירות את הקרמבואים.
7. מניחים את הקרמבו חזרה במקפיא להתייצבות. בהחלט ניתן לשמור אותם במקפיא עד האכילה. אם רוצים לקשט, אפשר לפזר קישוטי סוכריות על ציפוי השוקולד לפני שהוא מתקשה.

 

המתכון והצילומים באדיבות יוספה בן כהן, שף קונדיטור ויועצת קולינריה ופיתוח מתכונים טבעונים. בעלת בלוג המתכונים "yovegan"

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?