רולדה לפסח

0

להיות טבעוני, ועוד בפסח? זה ממש לא קשה. הדבר היחיד שיהיה לכם קשה הוא להפסיק לאכול מהרולדה הנהדרת הזו, שמכילה כל טוב: תמרים, טחינה, קוקוס וזו רק ההתחלה. חג שמח!

מצרכים:

ל"בצק":

– 1 כוס פתיתי קוקוס
– 1/4 כוס קמח תפו"א
– 1/4 כוס טחינה גולמית
– 1/2 כוס חלב סויה
– 1 שקית אבקת אפייה (4 כפיות)
– 1 כף סילאן

למלית:

– 10 תמרים שהושרו כחצי שעה במים פושרים
– 1 כף אבקת קקאו
– 1/4 כוס קרם קוקוס
– 1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הכנת "הבצק": מערבבים את כל חומרי הבצק לבלילה אחידה.
2. שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומנת במעט שמן קוקוס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, או עד שהבלילה יציבה ומוזהבת.
3. מרטיבים מגבת מטבח ומניחים על השולחן/משטח עבודה. מניחים את הבסיס של הרולדה יחד עם נייר האפייה על המגבת הרטובה (יעזור לנו לגלגל את הבסיס מבלי שישבר, יהיו לנו סדקים, זה בסדר).
4. מכינים את המלית: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי.
5. מורחים את המלית על הבצק ומגלגלים בזהירות, ביחד עם המגבת.
6. סיימנו. עכשיו אפשר לצפות את העוגה בקישוטים לפי הטעם: לשפוך שוקולד, לזרות קוקוס או כל תוספת אהובה אחרת.

 

באדיבות אבי ז'אן לוי, יועץ קולינרי טבעוני ובעל הבלוג "אומנות בטבעונות"

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?