שוקולד טבעוני? יש חיה כזו וקוראים לה "פנדה"

2

תעצמו את העיניים ונסו לדמיין את הרגע שבו תיגשו למדף השוקולדים בסופר ותמצאו בו שוקולד "חלב", שוקולד לבן, ואולי אפילו ביצי שוקולד ונוטלה טבעונית. נראה לכם שהיום הזה עוד רחוק? תפתחו את העיניים ותתחילו לקרוא, כי היום זה נמצא ממש מעבר לפינה בזכות שני יזמים צעירים שהשיקו את המיזם "פנדה" – שוקולד טבעוני

 

לכל טבעוני יש את הרגע הזה שבו הוא מבין שהוא לא יאכל עוד לעולם מאכל מסוים. רגע לאחר מכן, מגיע חיפוש קצר ב"גוגל" שמגלה שכבר יש גרסא טבעונית של אותו המאכל, ולאחר מכן אנחת רווחה. פיצה טבעונית – בוודאי. המבורגר? בהחלט, ואפילו "גבינה" צהובה, כנאפה, לזניה, ומה לא?
ובכן, לא ברור איך זה קרה, אבל דווקא בגזרת השוקולד טבעונים מרגישים די מקופחים. אחרת איך תסבירו את ההצלחה המסחררת של קמפיין המימון של "פנדה" – שוקולד טבעוני? עוד לא חלף לו שבוע מאז השקת הקמפיין, ובכל זאת טבעוני שלא יודע מה זה "פנדה" הוא טבעוני שלא יודע ככל הנראה גם מהם מי חומוס, וזה רבותיי, ממש לא ייתכן.
מדובר במיזם של אליה עדי אליה (22) ודניאל ברקת (27), שני טבעונים וחובבי שוקולד מושבעים, שהחליטו להרים את הכפפה ולייצר שוקולד טבעוני איכותי. ומה הכוונה בשוקולד טבעוני? ובכן, לא רק שוקולד מריר, אלא גם שוקולד "חלב" ושוקולד לבן, כמו גם שוקולדים עם תוספות מגוונות. המרכיבים, למקרה שתהיתם, הם עיסת קקאו, חמאת קקאו, סוכר, אבקת סויה ושומן קוקוס, אליהם מתווספות תוספות כמו אגוזים, נוגט ואפילו עוגיות. אנחנו טעמנו שני סוגים ("חלב" ולבן) ולא התאכזבנו לרגע. מדובר בשוקולד איכותי וטעים שבהחלט מזכיר את המקור, והאמת? אפילו מתעלה עליו.

זוג גם בחיים, לא רק בשוקולד. צילום: אורי ברקת

זוג גם בחיים, לא רק בשוקולד. צילום: אורי ברקת

מה זה "פנדה"?

"תמיד הייתי ידועה כחובבת שוקולד וביום הולדת 20 שלי הייתה מסיבת שוקולד מושקעת במיוחד. בערך באותה התקופה דניאל דיבר עם חברים שלו והבין מהם שאני חובבת שוקולד לא פחות ממנו, והוא פנה אליי כדי שננסה לייצר שוקולד טבעוני ראוי. זה התחיל ככה, ממש במקרה, בתור תחביב של שני טבעונים שמתגעגעים לשוקולד", מציינת אליה.
"נפגשנו ויצאה לנו עיסה מאוד לא ברורה, אפשר לומר שעשינו את כל הטעויות האפשריות בפעם הראשונה. בהמשך יצא לנו משהו יותר טוב ועם הזמן הגענו לדברים מעניינים יותר, אם כי עדיין יצאו לנו עיסות מרירות ועם טעם לוואי של סויה. לפני חצי שנה בערך, אחרי שנה וחצי של פיתוח, הגענו לתוצר נחמד וקנינו ציוד מקצועי יותר. זה גם היה השלב שבו הבנו שאפשר לייצר משהו טוב לא רק לעצמנו, אלא גם לאחרים".
במהלך הניסיונות הרבים, הפכו אליה וברקת לזוג לחיים. כיום, הם מתגוררים בתל אביב ובתקופה הקרובה הם צפויים לעזוב את תל אביב לטובת הבירה, על כך מספרת אליה: "אני מתחילה ללמוד בשנה הבאה בירושלים, ולכן גם המפעל של 'פנדה' יהיה בירושלים. אמנם תל אביב מכילה ריכוז גבוה יותר של טבעונים אבל זה לא משנה כי אנחנו מתכוונים להקים אתר שדרכו ניתן יהיה להזמין והשוקולד יגיע לכל הארץ. בנוסף, אנחנו מקווים שימכרו את השוקולד במסעדות טבעוניות ובבתי טבע".
ומהיכן הגיע הרעיון לשם המותג, "פנדה"?
בשלב זה אליה מצחקקת במשך מספר שניות, ולאחר מכן היא מודה ש" פנדה היה הכינוי של דניאל. כשהתחלנו לצאת, קראתי לו פנדי, ועם הזמן גם הבית שלנו התמלא בפנדות. ברגע שהבנו שאנחנו עומדים לעשות מוצר שהוא שלנו, ידענו ש'פנדה' חייב להיות שם".

צילום: אורי ברקת

צילום: אורי ברקת

"לא ציפינו לזה"

את גיוס הכספים למיזם החליטו השניים לבצע באמצעות אתר "הדסטארט". היעד הראשוני לגיוס עמד על 30 אלף שקלים, מה שאמור היה לאפשר הקמת אתר ורכישת ציוד מתקדם יותר, כמו גם עיצוב אריזות למוצר. ואז קרה דבר מדהים: בתוך פחות מיממה גילו השניים שהם כבר כבשו את היעד הראשוני. מאז, הם עשו חושבים והחליטו להציב יעד חדש: גיוס של 120 אלף שקלים, מה שיאפשר להם לטענתם להקים מפעל שוקולד וכן לרכוש ציוד מקצועי יותר שיאפשר הכנה מהירה וכמות גדולה יותר של שוקולד, בכדי להצליח ולעמוד בביקוש.
"הרבה אנשים פנו אלינו, בעיקר טבעונים שמעוניינים לעזור לנו וזה ממש מרגש. אנחנו לא ציפינו לזה בשום צורה, חשבנו שאולי נשיג 60 אלף או ממש קצת יותר. אנחנו כל הזמן מתעדכנים במצב הקמפיין, ממש התמכרנו לזה וגילינו שאנחנו לא היחידים: הרבה אנשים סיפרו לנו שגם הם נכנסים כל הזמן ובודקים מה מצב הקמפיין", מסבירה אליה.
במקביל לעבודה המאומצת על המשך הגיוס בקמפיין, השניים לא מפסיקים לפנטז על מגוון המוצרים שיכינו במפעל שעתיד לקום, ועל כך הם מספרים: "יש נוטלה שאנחנו מכינים והיא ממש טעימה ועם אחוז גדול יותר של אגוזים מהנוטלה הרגילה. מעבר לזה, אנחנו מאוד רוצים גם להכין סוגים שונים של חמאות אגוזים. ביצי שוקולד זה משהו שכבר יצא לנו להכין, אבל עדיין אין לנו הפתעה לשים בפנים וגם לא מצאנו דרך טובה לארוז אותן, אז יש לנו עוד עבודת פיתוח לעשות. הפנטזיות שלנו הן אינסופיות, ראינו מכשור מדהים ופסי ייצור שלמים שאפשר לקנות ויאפשרו לנו לייצר שוקולד בכמויות גדולות".

שיתוף ברשתות חברתיות

2 תגובות

  1. תומר ב

    מהמם
    מחפש כבר הרבה זמן שוקולד טבעוני.
    איפה אפשר לקנות בתל אביב?

מה דעתך?