שלושה קינוחים מקוריים לחג

0

חג השבועות כבר בפתח ולפני שאר ההכנות, הכי חשוב שיישאר לנו מתוק בפה בסיום הארוחה. השף מאיר רוזנברג מ"רימונים גלי כנרת" מציע שלושה קינוחים מקוריים לחג על טהרת הטבעונות: קרם ברולה, עוגת גבינה פירורים ובלינצ'ס מתקתק

בלינצ'ס מתקתק

מצרכים:

לבלילה:

– 2 כוסות קמח
– 1 חבילה אבקת אפיה
– 2 כפות סוכר
– 2 כפות שמן
– 1.5 כוסות מים
– 1 כוס חלב סויה

למלית:

– 400 גרם ממרח טופו (גבינת טופוטי או גבינת סויה דומה)
– 4 כפות אגוזים קצוצים
– 4 כפות חמוציות
– 3 כפות סילאן
– 50 גרם מרגרינה (לטיגון)
– 100 גרם שוקולד מריר (להגשה)

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי הבלילה ונותנים לבלילה "לנוח" כ-10 דקות. במידה והמסה לא מספיק דלילה, ניתן להוסיף מעט מים.
2. ממיסים מעט מרגרינה במחבת (רצוי מחבת טפלון). בוזקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת ויוצרים שכבה דקה מאוד של המסה.
3. כשהבלילה מקבלת צבע חום (לאחר כדקה), הופכים את הבלינצ'ס לצד השני ומשאירים במחבת עד לקבלת צבע זהוב.
4. מניחים לבלינצ'ס להתקרר ובינתיים מערבבים את חומרי המלית – ממרח הטופו עם החמוציות, האגוזים והסילאן. לאחר מכן, מניחים את המלית במרכז הבלינצ'ס, מקפלים משני צדדיו ומגלגלים.
5. בהגשה ניתן לגרד שוקולד מריר לקישוט.

קרם בורלה. צילום: יגאל לוי

קרם ברולה. צילום: יגאל לוי

קרם ברולה

מצרכים ל-5 מנות:

– 600 מ"ל חלב קוקוס
– 1/2 כוס סוכר
– 1/2 כפית תמצית וניל
– 1 כף קורנפלור
– 1/4 כוס מים קרים
– 2 כפות סוכר חום

אופן הכנה:

1. מבשלים על חום נמוך את חלב הקוקוס עם הסוכר (1/2 כוס) ותמצית וניל. לאחר רתיחה ממשיכים בישול על חום נמוך עוד 3 דקות.
2. מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוזגים לחלב קוקוס הרותח, מערבבים ולאחר רתיחה מכבים את האש.
3. מוזגים את הרוטב לקערות חרס (קטנות) ומקררים עד לקבלת מרקם יציב.
4. מפזרים את הסוכר החום בכל קערה ובעזרת ברנר ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל. מגישים קר.

עוגת גבינה פירורים

מצרכים:

למלית:

– 500 גרם ממרח טופו (גבינת טופוטי או גבינה סויה דומה)
– 250 מ"ל קרם קוקוס
– 250 מ"ל שמנת צמחית מתוקה
– 2 חבילות פודינג ווניל
– 3 כפות סוכר
– 1 כף גרידת לימון

 לפירורים:

– 1 כוס קמח
– 2 כפות אגוזים טחונים
– 2 כפות סוכר חום
– 60 מ"ל שמן

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי הפירורים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מחלקים את הפירורים, כאשר 2/3 מהם משטחים בתבנית עגולה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כעשר דקות, ו-1/3 אופים בתבנית נפרדת. לאחר שהבצק מתקרר, מפוררים את התבנית בה היו 1/3 מהפירורים (ידנית או באמצעות בלנדר).
3. בזמן שהבצק מתקרר, מערבבים היטב את חומרי המלית עד לקבלת מרקם אחיד.
4. בוזקים את מלית מעל תחתית הבצק ועל המלית מפזרים את פירורי הבצק.
5. מכניסים למקרר לפחות ל-5 שעות או למקפיא למשך כשעה.

שיתוף ברשתות חברתיות

מה דעתך?