תחליפי ביצים – כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול

3

תחליפי בשר אנחנו מכירים מזמן וגם את מוצרי החלב כבר המרנו בגבינות טבעוניות וחלב צמחי. לאחרונה, הגיעו התחליפים גם לגזרת הביצים: אז מה עובד, האם זה מתאים לאפייה ואיך מכינים חביתה באמצעות התחליפים? בדקנו עבורכם כל מה שחשוב לדעת וחזרנו אופטימיים במיוחד

 

עד לאחרונה, תחליף לביצים היה טופו מגורר, זרעי צ'יה, רסק תפוחים או בננה מעוכה ועוד שלל פתרונות יצירתיים. אמנם הפתרונות הללו בהחלט מסייעים, אבל מה קורה כשפשוט רוצים לשחזר בקלות מתכון מפעם וחשוב לדעת בבטחה שנצליח להחליף את הביצה מבלי להשפיע על הטעם או המרקם? בדיוק בשביל זה נכנסו לחיינו תחליפי הביצים שהושקו לאחרונה.
חברת "Vega" הובילה את המהלך עם השקה של שלושה מוצרים: תחליף ביצה (מיועד להחלפת ביצה שלמה במתכונים), צהוב טבעוני (תחליף לחלמון, למשל הדבקת פירורי לחם לשניצל טופו או הכנת בלילה ללחם מטוגן) ותערובת להכנת חביתה. מותג נוסף שהושק לאחרונה הוא "אגפרי", שמציע תערובת אחת אחידה שמיועדת להחלפת הפונקציה שממלאת הביצה מבחינת המרקם וההדבקה.

עושים סיפור מחביתת חומוס? כבר לא!

נתחיל עם החביתה: נכון, אפשר להכין לבד חביתה מקמח חומוס או עדשים, ולמעשה תערובת הביצה שמציעה "Vega" מבוססת על אותו עיקרון. היתרון טמון בכך שהתערובת מכילה ערבוב של כמה קמחים, מה שכנראה לא באמת היינו עושים בעצמנו, כי כמה כבר אפשר לעמול על חביתה מסכנה?להכנת חביתה מהתערובת כל מה שצריך זה להוסיף לפי ההוראות חלב סויה או משקה צמחי אחר, להוסיף תוספות לפי הטעם (בצל, פטריות, עשבי תיבול וכל מה שאוהבים בחביתה) ולצקת למחבת. למי מאיתנו שמתקשה עם הכנת חביתת חומוס מושלמת (מי לא?), זה פתרון נפלא, פשוט וטעים ביותר. בנוסף, למי שנמנע ממוצרים מעובדים – כדאי לדעת שהתערובת לא מכילה חומרים משמרים או חומרים אחרים שנראו לנו מחשידים.

תחליף ביצה וצהוב טבעוני מבית "Vega"

עולים שלב: אפייה עם תחליפים

אז התערובת להכנת חביתה הייתה הצלחה גדולה, כעת עברנו לאתגר האמיתי: אפייה באמצעות תחליף הביצה שמציעים ב-"Vega". מבחינה פונקציונאלית – השורה התחתונה היא שהמבחן הצליח ועשינו בקלי קלות פשטידה לתפארת, בלי לשבור את הראש. מה שפחות אהבנו בתערובת הוא הריח החזק שנידף והזכיר לנו ריח של ביצה, אבל על טעם ועל ריח אין להתווכח והרי יש מי שרוצה לשחזר את חווית אכילת הביצה על כל רבדיה (אנחנו לא). בכל מקרה, חשוב לציין שבתוצר הסופי הריח לא מורגש. גם הצהוב הטבעוני עשה רושם טוב והדביק היטב את פירורי הלחם לשניצל הטופו מבלי לשאול שאלות. עם זאת, אחרי ההקצפה עם המים, גם הפעם הריח הזכיר לנו ביצה. מאחר וכבר היינו מנוסים, הפעם לא נבהלנו. ואכן, כשהשניצלים יצאו מהתנור (אצלנו חוסכים בטיגון כשאפשר), נוכחנו לגלות שגם הפעם הריח לא הורגש בתוצר הסופי.

תחליף הביצה של "אגפרי"

קצפת או פשטידה – רק תבחרו

מוצר נוסף שניסינו היה של חברת "אגפרי" – אבקה המשמשת תחליף לביצים באפייה ובבישול. בדקנו שתי פונקציות שונות: בפעם הראשונה, הכנו קצפת לעוגת קרם בסיוע התחליף. התוצאה הייתה מצוינת – קרם יציב וללא השפעה ניכרת על הטעם. בפעם השנייה השתמשנו במוצר בכדי להכין פשטידת תירס, מתכון אהוב ממנו נאלצנו להיפרד עם המעבר לטבעונות. גם הפעם התערובת עבדה היטב וקיבלנו פשטידה יציבה וללא טעם לוואי. בשורה התחתונה, מדובר במוצר נוח מאוד שמסייע לטבען מתכונים ביתר קלות. עם זאת, בניגוד למוצרי "Vega" שניתן למצוא כמעט בכל חנות טבע, את "אגפרי" צריך להזמין במיוחד באמצעות אתר החברה או טלפונית. בכדי לקבל את המוצר יש להגיע לאחת מנקודות האיסוף (תל אביב, חיפה, פרדס חנה, חולון ובשומרון בקריית נטפים), או לבקש משלוח.

רגע, מה מכילים התחליפים?

רבים תוהים על אודות הפן הבריאותי של תחליפי הביצה. אז מה מכילים התחליפים?
אבקה להכנת חביתה "Vega" – קמח אפונה צהובה, קמח חומוס, קמח תירס לא מהונדס, קמח עדשים צהובות, פצפוצי אורז, גרעיני חמניה, עולש, פצפוצי קינואה, עמילן טפיוקה, גרגרי אמרנט, שמרים יבשים בתוספת ויטמינים, מלח הודי שחור, מלח, שמן זית, חומרי תפיחה (סודיום ביקרבונט, דיסודיום פירופוספט), תבלינים.
תחליף ביצה "Vega" – איזולט חלבון אפונה, שמרים בתוספת ויטמינים, מסמיכים (קסנטן גם, סודיום אלגינט, גוואר גם), מלח הודי שחור, צבע מאכל טבעי בטא קרוטן. מכיל חומצת האמינו פנילאלנין.
צהוב טבעוני "Vega" – שמרים בתוספת ויטמינים, מסמיך (סודיום אלגינט), מלח הודי שחור, צבע מאכל טבעי בטא קרוטן. מכיל חומצת האמינו פנילאלנין.
תחליף ביצה "אגפרי" – עמילן תפוח אדמה, קמח טפיוקה, סידן לקטאט, סידן פחמתי, קרם טרטר, צלולוז גאם, תאית.

שיתוף ברשתות חברתיות

3 תגובות

  1. יוסף כהן ב

    היי
    אני מחפש לבית קפה שאני מנהל מוצר כזה לחביתות טבעוניות ושניצל ירקות בלי ביצה זה גאוני חייב את זה

מה דעתך?